Coroane si Punti fizionomice din ceramica (potelan) pe suport de CrCo, Titan, Zirconiu.

coroana-ceramica-fizionomica-fara-suport-metalic clinica stomatologie

Cei mai frumosi dinti, care din punct de vedere estetic reusesc sa redea naturaletea dintilor naturali, sunt cei realizati din portelan. Portelanul, (ceramica) se aplica pe un suport metalic sau zirconiu. Tehnica de lucru cu ceramica, este una laborioasa, necesita o dotare deosebita a laboratorului dentar si pricepere si mult talent din partea tehnicianului dentar. Sansa noastra ca laborator dentar cu traditie- 1992-este ca nu ducem lipsa de nici unele, in plus, suntem manati de o dorinta inepuizabila, de a satisface si cele mai pretentioase nevoi ale pacientilor nostri. Cazurile, cu cat sunt mai dificile, cu atat ne incita si ne ambitioneaza mai mult, satisfactiile fiind pe masura implicarii…. Dupa ce am stabilit ca din portelan va putem face cei mai frumosi dinti, a venit timpul sa va spunem ca acesta prezinta si niste dezavantaje, pe care avem datoria sa vi le prezentam si-n acelasi timp sa le eliminam prin priceperea si stiinta noastra. Avand o duritate crescuta, abrazeaza dintii antagonisti. Este casant, spargandu-se relativ usor. Pentru a anihila aceste doua inconveniente, medicul trebuie sa fie foarte atent la adaptarea lucrarilor de ceramica in cavitatea bucala, asta dupa ce, laboratorul si-a facut treaba foarte bine. Lucrarile placate cu portelan, trebuie sa fie in primul rand foarte corect lucrate de laborator si mai apoi foarte bine adaptate de catre medic, atat in relatia cu dintii vecini cat si antagonisti ai pacientului, asa incat sa nu existe tensiuni sau contacte premature cu acestia. Abia dupa ce medicul face toate adapatarile, va da unda verde laboratorului sa finalize lucrarea. La noi in laborator, folosim pentru placari cu portelan, tehnologie si materiale din Germania, care sunt de o calitate deosebita, personalul fiind instruit, tot dupa Scoala germana. Linkuri catre magazin Coroana fizionomica din ceramica (potelan) pe suport de CrCo, Titan. Coroana fizionomica din ceramica (potelan) pe suport de Zirconiu. Recomandam toate cele 3 tipuri de materiale ca suport pentru portelan, ramanand sa stabilim de comun acord cu pacientul, pe care anume il vom utiliza in functie de caz si doleanta acestuia.

Silvia Frusina
Tehnician Dentar
Dentana Cas – BUCUREŞTI

Coroana total si partial fizionomica din compozit Estenia pe suport CrCo sau titan - total fizionomica, sau integral fizionomica (fara suport metalic)

dentar clinica stomatologie

Lucrarea din compozit Estenia pe suport CrCo sau titan, total fizionomica, este o solutie de tratament foarte mult solicitata in Clinica si Laboratoarele Dentana CAS. Rezolva foarte multe situatii, intr-un mod absolut corect si frumos, motiv pentru care este frcvent recomandata de catre medici in foarte multe situatii clinice. Practic, pe un schelet metalic realizat prin turnare de aliaj CrCo sau titan, se aplica in loc de portelan acest compozit Estenia, care asigura atat aspectul fizionomic cat si cel functional intr-o armonie foarte buna. Costurile unei astfel de lucrari sunt mai reduse decat daca ar fi fost placata cu ceramica (portelan). Ca si proprieteti fizico-chimice, Estenia se concureaza indeaproape cu portelanul, doar tehnica de lucru fiind diferita. Materialul este produs al Firmei Kuraray- Japonia, importat de Dentana CAS in Romania, inca din anul 2001, si tot de atunci il folosim cu mult succes in laboratoarele noastre. Materialul este foarte rezistent la spargere, abraziune, nu-si schimba culoarea in timp, este foarte bine acceptat de organismul uman (biocompatibil) Coroane sau punti pana la 3 elemente (pe suport de fibra de sticla), le putem realiza la noi in laboratoare, si fara suport metalic. In functie de particularitatile fiecarui caz in parte, medicul va poate recomanda si coroane si punti integral fizionomice (fara suport metalic). Aceste tipuri de lucrari asigura o estetica deosebita. Situatiile in care pot fi recomandate sunt limitate de o serie de particularitati ale cazului, spre ex. marimea dintilor, acest tip de lucrari neputand fi recomandate pe dinti mici. Mai exista si o a treia posibilitate la aceasta categorie de lucrari dentare, care se refera la coroane si punti semifizionomice (tip Weisser). Acestea prezinta materialul fizionomic doar pe o parte a lucrarii dentare, cea care se vede la deschiderea gurii, iar pe celelalte trei parti, sunt metalice. Weissere-le prezinta in primul rand dezavantaj estetic si in al doilea rand, dezavantaj la adaptare,( adaptarea lucrarilor in contact cu dintii de pe arcada antagonista, devine dificila fiind metalica). Acest tip de lucrari, prezinta inca un incovenient, lucrarile continand o cantitate mare de metal, devin destul de grele. Medicii Clinicii Dentana CAS, explica pacientilor dezavantajele acestui tip de lucrare dentara si noi ne bucuram ca majoritatea pacientilor nu opteaza pentru ea. Noua ne e drag sa oferim pacientilor, ceea ce ne place sa purtam noi.

Coroană metalică turnată din CrCo

coroana-metalica-crco clinica stomatologie

Cand spunem coroana, ne referim la imbracamintea pe care o confectionam pentru acoperirea unui dinte. Sunt situatii in care putem face lucrare pe mai multi dinti pe care ii acoperim cu coroane de invelis, iar pe locurile libere create in urma extractiilor dintilor, vom realiza o punte care va face legatura intre mai multi dinti. Aceste lucrari, pot fi realizate din diferite materiale. Coroana metalica, in laboratoarele noastre, se poate realiza fie din aliaj CromCobalt, fie din Titan. Titanul este un metal biocompatibil 100% cu organismul uman, iar al doilea dupa Titan este aliajul din CrCo. Am eliminat inca de acum 10 ani, la noi in Firma Dentana CAS, orice alt metal, care nu asigura o biocompatibilitate majora. De exemplu, este foarte bine sa aflati ca aliajele pe baza de Nichel, dau alergii. Ele avand un pret de cost mai scazut, se folosesc inca pe scara larga in laboratoarele dentare din Romania. Inconvenientul coroanei integral metalice este cel de ordin estetic. Cu toate acestea, sunt situatii, mai rar, ce-i drept, in care inca se mai foloseste.