Amprentarea dinţilor cu siliconi de adiţie/condensare

amprentare-dinti-silicon-aditie_clip_image002 clinica stomatologieDupa ce medicul,(uneori in echipa cu tehnicianul dentar la cazurile comlexe), au stabilit de comun acord cu pacientul, ce tip de lucrare dentara i se potriveste cel mai bine, se incepe tratamentul prin amprentarea dintilor.

Ce este amprenta dentara?
Amprenta este copia negativa a campului protetic (a  maxilarului sau a mandibulei) si se realizeaza cu ajutorul unor materiale siliconate (pasta si activator sau A+B). Dupa ce se amesteca cele doua componente, se aplica intr-o lingura, care se aplica mai apoi pe zona de interes.

 

 

 

amprentare-dinti-silicon-aditie_clip_image004 clinica stomatologieMaterialul de amprenta ia forma dintilor si a gingiei si se indeparteaza din gura pacientului dupa ce se intareste. Amprenta (dupa dezinfectare), se trimite in laboratorul dentar Dentana CAS, pentru turnarea modelului. . vezi link

 

 

 

Ce este modelul dentar?
amprentare-dinti-silicon-aditie_clip_image006 clinica stomatologie

Modelul se obtine prin turnarea de gips in amprenta, iar dupa intarirea acestuia, se obtine copia pozitiva a situatiei inregistrate prin amprentare a campului protetic. De fapt modelul reprezinta, situatia fidela a gurii, in gips extradur. Pe model, tehnicianul dentar, va realiza lucrarea dentara, conforma cu dorintele pacientului. . vezi link

 

 

 

Uneori sunt necesare mai multe amprentari, mai multe masuratori si mai multe probe, uneori si cu contributia tehnicienilor dentari, toate acestea avand ca scop final, obtinerea unei lucrari dentare cat mai corect si intim adaptate, pentru fiecare caz in parte. In Clinica Dentana CAS devin posibile si facile toate aceste probe, laboratorul dentar fiind in imediata vecinatate a acesteia. Am fost solicitatti in nenumarate randuri, chiar si de pacienti din afara tarii, mai ales pentru faptul ca avem si laborator in aceeasi firma. Pacientii care de-a lungul anilor au solicitat in mai multe cabinete servicii de asistenta dentara, au invatat cat este de impotant pentru a obtine niste lucrari dentare de buna calitatae si estetice, apropirea cabinetului de laborator. Deasemenea, materialele folosite in toate aceste operatiuni, sunt specifice si cu grija alese de Compania Dentana CAS, importate direct din tarile producatoare ale acestora . Ce este bine ca sa stie fiecare pacient, este faptul ca, la noi in Clinica Dentana CAS, folosim numai materiale de o foarte buna calitate LINK Magazin. Numai astfel am putut ajunge la rezultatele unanim recunoscute de catre pacientii nostri, care au si ramas fideli Clinicii noastre si carora le multumim, la care evident s-a adaugat, profesionalismul echipei noastre, compusa din medici, asistente, tehnicieni dentari si nu in ultimul rand echipa departamentului de importatori.Pe aceasta cale, dorim sa adresam cele mai calde multumiri tuturor pacientilor nostri care de-a lungul anilor ne-au acordat incredere si care pe langa faptul ca ne-au ramas fideli, ne-au recomandat cu generozitate si altora.

Silvia Frusina
Tehnician Dentar
Dentana Cas – BUCUREŞTI

Coroană acrilică provizorie cabinet/laborator

coroana-acrilica-provizorie clinica stomatologieSe realizeaza  pentru acoperirea provizorie a dintilor slefuiti si a celor lipsa, mai ales daca acestia se afla pozitionati in zona frontala. Se recomanda a fi realizata, mai ales din motive estetice. Se aplica pe unul sau mai multi dinti, in functie de caz. Coroana se poate realiza atat in cabinet de catre medic (urgenta sociala) cat si in laboratorul dentar, dintr-un material acrilic, care se obtine prin amestecarea a doua componente, pulbere si lichid (monomer si polimer). Metoda indirecta (realizata in laborator), fiind mai laborioasa, necesita un timp mai mare de executie.

Silvia Frusina
Tehnician Dentar
Dentana Cas – BUCUREŞTI

RCR Reconstructie Corono-Radiculara

refacere-coronara-pivot-fibra-sticla__clip_image_0025 clinica stomatologieAtunci cand partea coronara a unui dinte este deteriorata dar radacina unui dinte este sanatoasa, dintele poate fi salvat, reconstituit, asa incat sa poata fi folosit ca element de legatura (stalp), in urmatoarea lucrare dentara. RCR-ul, adica reconstituirea corono-radiculara, reprezinta, refacerea zonei interioare a radacinii (sau radacinilor) dintelui cu fibra de sticla , prelungindu-se si deasupra gingiei, sub forma unui bont dentar, modelat din compozit. Ulterior va fi acoperit cu o coroana(imbracat). Se realizeaza de catre medic direct in cavitatea orala a pacientulu. vezi link i.

Silvia Frusina
Tehnician Dentar
Dentana Cas – BUCUREŞTI

Coroană compozit fizionomică Estenia pe suport CrCo


coroana-compozit-fizionomica-estenia_clip_image002 clinica stomatologiea. Lucrarea din compozit Estenia pe suport CrCo sau titan, total fizionomica,
este o solutie de tratament foarte mult solicitata in Clinica si Laboratoarele Dentana CAS. Rezolva foarte multe situatii, intr-un mod absolut corect si frumos, motiv pentru care este frcvent recomandata de catre medici in foarte multe situatii clinice. Practic, pe un schelet metalic realizat prin turnare de aliaj CrCo sau titan, se aplica in loc de portelan acest compozit Estenia, care asigura atat aspectul fizionomic cat si cel functional intr-o armonie foarte buna. Costurile unei astfel de lucrari sunt mai reduse decat daca ar fi fost placata cu ceramica (portelan). Ca si proprieteti fizico-chimice, Estenia se concureaza indeaproape cu portelanul, doar tehnica de lucru fiind diferita. Materialul este produs al Firmei Kuraray- Japonia, importat de Dentana CAS in Romania, inca din anul 2001, si tot de atunci il folosim cu mult succes in laboratoarele noastre. Materialul este foarte rezistent la spargere, abraziune, nu-si schimba culoarea in timp, este foarte bine acceptat de organismul uman (biocompatibil).


coroana-compozit-fizionomica-estenia_clip_image004 clinica stomatologieb.
Coroane sau punti pana la 3 elemente (pe suport de fibra de sticla), le putem realiza la noi in laboratoare, si fara suport metalic. In functie de particularitatile fiecarui caz in parte, medicul va poate recomanda si coroane si punti integral fizionomice (fara suport metalic). Aceste tipuri de lucrari asigura o estetica deosebita. Situatiile in care pot fi recomandate sunt limitate de o serie de particularitati ale cazului, spre ex. marimea dintilor, acest tip de lucrari neputand fi recomandate pe dinti mici.

 

 

 


coroana-compozit-fizionomica-estenia_clip_image006 clinica stomatologiec.
Mai exista  si o a treia posibilitate la aceasta categorie de lucrari dentare, care se refera la coroane si punti semifizionomice (tip Weisser). Acestea prezinta materialul fizionomic doar pe o parte a lucrarii dentare, cea care se vede la deschiderea gurii, iar pe celelalte trei parti, sunt metalice. Weissere-le prezinta in primul rand dezavantaj estetic si in al doilea rand, dezavantaj la adaptare,( adaptarea lucrarilor in contact cu dintii de pe arcada antagonista, devine dificila fiind metalica). Acest tip de lucrari, prezinta inca un incovenient, lucrarile continand o cantitate mare de metal, devin destul de grele. Medicii Clinicii Dentana CAS, explica pacientilor dezavantajele acestui tip de lucrare dentara si noi ne bucuram ca majoritatea pacientilor nu opteaza pentru ea. Noua ne e drag sa oferim pacientilor, ceea ce ne place sa purtam noi.

Silvia Frusina
Tehnician Dentar
Dentana Cas – BUCUREŞTI

RCR Reconstructie Corono-Radiculara Indirecta

rcr-indirect_clip_image002 clinica stomatologiercr-indirect clinica stomatologieSe realizeaza de catre tehnician in laboratorul dentar. Materialul din care va fi confectionat se stabileste in functie de zona in care este amplasat dintele, sau de lucrarea care va fi aplicata peste RCR. Tehnicianul are nevoie de amprenta dintelui (campului protetic), in care va turna gips. Dupa obtinerea modelului, va modela, turna, prelucra si adapta pe model, RCR-ul melalic, sau il va realiza prin tehnici specifice, din fibra de sticla si compozit Estenia.

 

Silvia Frusina
Tehnician Dentar
Dentana Cas – BUCUREŞTI

Coroană metalică turnată din CrCo

coroana-metalica-crco clinica stomatologieCand spunem coroana, ne referim la imbracamintea pe care o confectionam pentru acoperirea unui dinte. Sunt situatii in care putem face lucrare pe mai multi dinti pe care ii acoperim cu coroane de invelis, iar pe locurile libere create in urma extractiilor dintilor, vom realiza o punte care va face legatura intre mai multi dinti.  Aceste lucrari, pot fi realizate din diferite materiale.

 

 

 

coroana-metalica-crco_clip_image004 clinica stomatologieCoroana metalica, in laboratoarele noastre, se poate realiza fie din aliaj CromCobalt, fie din Titan. Titanul este un metal biocompatibil 100% cu organismul uman, iar al doilea dupa Titan este aliajul din CrCo. Am eliminat inca de acum 10 ani, la noi in Firma Dentana CAS, orice alt metal, care nu asigura o biocompatibilitate majora. De exemplu, este foarte bine sa aflati ca aliajele pe baza de Nichel, dau alergii. Ele avand un pret de cost mai scazut, se folosesc inca pe scara larga in laboratoarele dentare din Romania. Inconvenientul coroanei integral metalice este cel de ordin estetic. Cu toate acestea, sunt situatii, mai rar, ce-i drept,  in care inca se mai foloseste.

 

 

Silvia Frusina
Tehnician Dentar
Dentana Cas – BUCUREŞTI