Consultatie

consultatie-implantologie clinica stomatologie

Consultaţia în vederea inserarii implanturilor dentare include evaluarea datelor generale şi locale pe baza cărora se va stabili planul de tratament.

În cadul clinicii dentare Dentana CAS, consultaţia se realizează într-un mod standardizat, prin completarea de către pacient a unui chestionar privind starea de sanatate generală, care va fi apoi discutat în detaliu, cu medicul dentist specialist şi care cuprinde precizarea existenţei unor afecţiuni generale, prezente sau în antecedente (cardiovasculare, respiratorii, hepatice, boli infecţioase etc). De asemenea, pacientul va specifica orice  tratament medicamentos urmat în prezent (doze, modul de administrare) sau în trecut, prezenţa alergiilor, profilul social (fumatul, consumul de alcool). Este important de menţionat că tratamentul prin implanturi dentare nu este conditionat, atât de varstă, cât de starea de sănătate, anumite afecţiuni generale influenţând vindecarea adecvată a ţesuturilor dure şi moi.
În continuare, medicul stomatolog va realiza un examen clinic şi va stabili soluţia de tratament cea mai potrivită şi particularizată la situaţia existentă. El va recomanda o serie de procedee complementare de diagnostic (radiografii, computer tomograf) care oferă o multitudine de informaţii în ceea ce priveşte cantitatea şi calitatea osoasă, precum şi raportul cu formaţiunile anatomice învecinate (sinusul maxilar, canalul mandibular).
Pe baza datelor obtinuţe din examenul clinic şi radiologic, se poate planifica în cele mai mici detalii, tratamentul şi etapele acestuia.

Dr. Mariana Brătulescu
Medic Dentist Generalist
Competenţă Chirurgie Dento-Alveolară şi Implantologie
Clinica Dentana CAS – BUCUREŞTI

Implantul dentar

consultatie-stomatolog_clip_image002_0000 clinica stomatologie Implantul dentar reprezintă o rădacină dentară artificială care se inseră în osul maxilar sau mandibular pentru a înlocui rădăcina unui dinte absent, permiţând astfel construirea unei lucrari protetice (noul dinte) în spaţiul existent.
Necesitatea completarii spaţiilor rezultate după extracţiile dentare şi refacerea conţinuităţii arcadelor dentare este dată de apariţia în timp a dezechilibrelor la nivelul ocluziei dentare (muşcăturii), migrarea dinţilor, tulburări în articulaţia temporo-mandibulară. Implantul dentar este o metoda simplă şi eficientă de prevenire a acestor modificari, care odată aparute necesită tratamente complexe pentru a fi corectate.
Spre deosebire de metodele clasice de inlocuire a dinţilor lipsă, care necesită tratamente, şlefuiri ale dinţilor naturali şi crearea unor lucrări sustinute de aceştia sau realizarea unor proteze mobile, implanturile dentare reprezintă o metoda de tratament minim invazivă, cu rezultate sigure şi predictibile pe termen lung, în ceea ce priveste fizionomia şi funcţionalitatea.
Practic lucrarile dentare susţinute de implanturi au un aspect asemanator cu al dinţilor naturali şi se comportă la fel ca aceştia în timpul masticaţiei, oferind un grad de confort ridicat.
Intervenţia chirurgicală de inserare a unui implant dentar se realizează sub anestezie locală şi presupune crearea în os a unui lăcas în care se pozitioneaza implantul, după care gingia se repozitionează, se suturează şi se asteaptă o perioadă variabilă (4-6 luni) până ce imlantul devine sudat, integrat în os. Ulterior se va realiza lucrarea protetică (dinţii artificiali).
Implantul se poate introduce în os, în fucţie de anumiţi parametri, fie imediat după momentul extracţiei dentare (în aceeaţi şedinţă), fie se asteaptă un interval de timp care sa permită vindecarea gingiei şi a osului şi apoi se realizează intervenţia.

În cadrul Clinicii Dentana Cas utilizam implanturi sigure, de ultima generaţie

.

Dr. Mariana Brătulescu
Medic Dentist Generalist
Competenţă Chirurgie Dento-Alveolară şi Implantologie
Clinica Dentana CAS – BUCUREŞTI

Sinus Lift


sinus-lift clinica stomatologieSinusurile maxilare
sunt doua cavităţi situate în osul maxilar, căptuşite cu o membrană foarte subţire, care fac parte din aparatul respirator.
În condiţiile resorbţiei osoase ce survine după extracţiile dentare, cantitatea osoasă necesară pentru inserarea implanturilor în zona posterioară maxilară devine insuficientă.
Sinus lift-ul este o intervenţie chirurgicală care permite cresterea oferţei osoase în zona maxilară posterioară (premolari şi molari) şi crearea condiţiilor favorabile inserării implanturilor prin adăugarea de os sub membrana sinusală care va fi ridicată.
Inaintea unei astfel de intervenţii trebuie evaluată starea de sanatate a sinusurilor maxilare (acestea  nu trebuie să prezinte semne inflamatorii, procese patologice , în aceste cazuri interventia fiind contraindicată pâna la remiterea lor).
Sinus lift-ul poate fi de doua feluri, intern sau extern, în funcţie de mărimea atrofiei crestei osoase.
Sinus lift-ul intern utilizează ca şi cale de acces, lăcasul forat în os pentru implant şi se utilizează atunci când  sinusul maxilar nu este foarte coborât. Cu ajutorul unor instrumente speciale poadeaua sinusală este deplasată în sus caţiva milimetri, urmată de inserarea implantului până la adâncimea necesară.
Sinus lift-ul extern utilizează ca şi cale de acces pentru adaugarea de os, zona laterală a maxilarului şi se utilizeză în cazul în care sinusul maxilar este coborât şi osul maxilar foarte resorbit. Prin crearea unei ferestre osoase, membrana sinusală va fi ridicată şi menţinută în această poziţie prin adaugarea unui biomaterial (os autolog sau de origine animala) si a unei membrane resorbabile.
În acest caz implanturile dentare se pot insera în aceeaşi şedinţă, sau poate fi necesară o perioadă de aproximativ 6 luni pentru integrarea osului adăugat în maxilar, urmand ca inserarea implanturilor sa se realizeze intr-o a doua etapă.
În ambele cazuri intervenţia de sinus lift se realizează sub anestezie locală link catre anestezie, iar pentru a preveni tumefierea (umflarea) zonei respective şi incomfortul pacientului, i se va recomanada un tratament antibiotic, antiinflamator şi antiseptic şi respectarea unor indicatii (evitarea suflării nasului, strănutul cu putere, etc).
Materialele utilizate in clinica Dentana CAS sunt de foarte buna calitate, sunt testate şi distribuite in Romania prin intermediul departamentul nostru de vanzari link magazin. Folosim cu succes Osul sintetic Osbone şi Membranele de colagen Osgide

Dr. Mariana Brătulescu
Medic Dentist Generalist
Competenţă Chirurgie Dento-Alveolară şi Implantologie
Clinica Dentana CAS – BUCUREŞTI

Extracția cu adiție de os

extractie-aditie-os clinica stomatologieExtracţia dentară cu adiţie de os presupune adăugarea de os artificial în alveola dentară (spaţiul rămas liber după extracţia dintelui) pentru a conserva volumul osos necesar inserarii ulterioare a unui implant. După o extracţie dentară, osul (maxilar sau mandibular) suferă un proces de atrofie care este mai accentuat în primul an  şi continuă apoi lent, dar constant. Această resorbţie osoasă progresivă se datorează pierderii dinţilor care au rolul de a transmite solicitarile la care sunt supuşi în timpul masticaţiei la nivelul suportului osos. În absenţa acestor solicitări, osul işi pierde funcţia şi se atrofiază. Prin adăugarea de material de adiţie osoasă imediat după extracţie se creează astfel condiţiile favorabile conservării osoase şi inserarii implanturilor dentare în condiţii optime.
Pe lângă grefa de os autolog există şi alte biomateriale utilizate în adiţiile osoase:
Alogrefele reprezintă grefe osoase provenite de la alte persoane, care sunt tratate, sterilizate şi sunt foarte asemanatoare osului autogen.
Xenogrefele sunt grefe osoase de origine animală ( ex: bovine, porcine) tratate chimic şi termic.
Materiale sintetice (aloplastice) pe baza de fosfat de calciu, cu proprietăţi bioactive, care stimulează formarea osului natural.

Dr. Mariana Brătulescu
Medic Dentist Generalist
Competenţă Chirurgie Dento-Alveolară şi Implantologie
Clinica Dentana CAS – BUCUREŞTI

Membrana resorbabilă

membrana-resorbabila clinica stomatologieÎn  procedurile de augmentare osoasă se impune în anumite situatii utilizarea membranelor de colagen (asa numita regenerare tisulară ghidată) care acoperă materialul osos adaugat şi au rolul de a dirija vindecarea şi de a împiedica invazia ţesutului gingival la nivelul grefei (functionează ca o barieră).
Materialele utilizate in clinica Dentana CAS sunt de foarte buna calitate, sunt testate şi distribuite in Romania prin intermediul departamentul nostru de vanzari link magazin.
Osgide este o membrană bioresorbabilă folosită pentru regenerarea ghidată a ţesuturilor moi (GTR) şi regenerarea ghidată a ţesuturilor osoase (GBR). Este o membrană cu o puritate foarte mare, fabricata din materie primă de origine porcina şi conţine o reţea de fibre de colagen şi elastină. (link OSGIDE).

Dr. Mariana Brătulescu
Medic Dentist Generalist
Competenţă Chirurgie Dento-Alveolară şi Implantologie
Clinica Dentana CAS – BUCUREŞTI

Grefele osoase

grefa-osoasa clinica stomatologieGrefele  osoase se utilizează pentru reconstrucţia defectelor crestelor osoase maxilare sau mandibulare atunci când acestea au suferit o pierdere în laţime, înalţime, sau ambele  (secundar infecţiilor, traumatismelor, bolii parodontale etc.) în vederea inserării implanturilor dentare.
Grefele osoase autologe (prelevate de la acelaşi pacient) reprezintă una dintre cele mai bune metode, cu rezultate predictibile pe termen lung. Acestea se recoltează în cabinetul stomatologic, sub anestezie locală, din anumite regiuni ale osului mandibular (numite regiuni donoare) şi se fixeaza la nivelul defectului osos pentru a reface conturul natural (regiunea receptoare).
Practic, intervenţia chirurgicală constă în incizia gingiei şi expunerea defectului osos, apoi recoltarea blocului osos de mărime adecvată de la nivelul regiunii donoare, prelucrarea şi adaptarea acestuia şi fixarea în zona receptoare intr-o poziţie stabilă, cu ajutorul unor şuruburi, astfel încat să se obţină o integrare cât mai bună a acestuia. La final se acoperă cu o membrana şi se sutureaza gingia.
În funcţie de situatie, se poate realiza inserarea implanturilor odata cu această procedură sau se aşteaptă mai întâi vindecarea şi integrarea osului adaugat, după care se realizează o intervenţie separată  (la 4-6 luni) de inserţie a implanturilor.

Dr. Mariana Brătulescu
Medic Dentist Generalist
Competenţă Chirurgie Dento-Alveolară şi Implantologie
Clinica Dentana CAS – BUCUREŞTI