Cum decurge prima vizită la cabinetul dentar?

Cum decurge prima vizita la cabinetul dentar? clinica stomatologie

În cadrul primei vizite la Clinica Stomatologică Dentana CAS, situată în cartierul Militari (Str. Apusului nr 76) veţi fi poftiţi în sala de aşeptare, unde atmosfera este confortabilă şi relaxanta. Apoi, doamna asistentă vă va pofti în cabinet, unde veţi face cunoştinţă cu medicul dentist, caruia îî veţi explica motivul prezentării, ce vă deranjează în prezent la dantura dumneavoastră, sau ce aţi dori să îmbunatăţiţi. Medicul stomatolog va afectua consultaţia stomatologică, care reprezintă evaluarea statusului dentar şi al mucoaselor cavitaţii orale, pe baza careia se va stabili diagnosticul individual şi planul de tratament corect, pentru fiecare pacient în parte.

În cadrul consultaţiei stomatologice primare, veţi completa completa fişa individuală de consultaţie, prin intermediul careia medicul dentist va primi informaţii legate de istoricul dumneavoastră medical (alergii, boli cronice, intervenţii medicale sau operaţii, afecţiuni sau predispoziţii genetice). Obiectivul consultaţiei stomatologice este cunoşterea reciproca medic-pacient, cunoaşterea preferinţelor şi nevoilor dumneavoastră, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung. În funcţie de diagnosticul şi doleanţele dumneavoastră, împrereună vom elabora un plan de tratament ideal, adaptat cerinţelor şi posibilităţilor fiecărui pacient în parte. Tot în cadrul consultaţiei vom stabili şi realiza planul de tratament şi se vor discuta preţurile estimative.

Dr. Ana Alexandra Tudora
Medic Dentist Generalist
Director General
Clinica Dentana CAS – Bucureşti

Cum se stabileşte diagnosticul iniţial?

Cum se stabileşte diagnosticul iniţial? clinica stomatologie

Pe baza consultataţiei orale, medicul dentist va stabili diagnosticul dentar. Etapa de diagnosticare este ansamblul de investigații clinice care au ca obiectiv definirea stării patologice şi afecţiunile dentare ale unui pacient. Diagnosticul dentar poate fi stabilit numai de către medicul dentist autorizat. Diagnosticul iniţial este prima etapă a oricărui diagnostic. Reprezintă suspiciunea existenței unei anumite afecțiuni ale cavităţii orale sau afecţiuni dentare (carie dentară, boli parodontale, mobilitate dentară, ginivite, edentaţii, migrări dentare, fisuri, fracturi dentare, etc.). Dignosticul dentar se stabilește în baza tabloului clinic prezent, a simptomelor subiective (tipul şi perioada de timp a durerii), a examenului obiectiv (aspect, culoare, dimensiune, consistenţă), a istoricului afecţiunii dentare, antecedentelor personale și, dacă este cazul, de datele oferite de examinările complementare cum ar fi modelele de lucru, radiografiile dentare sau tomografiile computerizate. Medicul dentist va analiza toate datele, şi va formula un diagnostic iniţial, care va sta la baza Planului de Tratament.

Dr. Ana Alexandra Tudora
Medic Dentist Generalist
Director General
Clinica Dentana CAS – Bucureşti

Cum se elaborează planul de tratament?

Cum se elaboreaza planul de tratament? clinica stomatologie

În urma consultaţiei stomatologice, medicii stomatologi din cadrul clinicii noastre, vor cunoşte preferinţele şi nevoile dumneavoastră, referitoare la tratamentul de care aveţi nevoie. În funcţie de diagnosticul şi doleanţele dumneavoastră, vom elabora împrereună un plan de tratament ideal, adaptat fiecarui caz clinic în parte, care să cuprindă: planul şi durata tratamentului de urmat, eventualele variante de tratament şi costurile pe care acesta le implica De-a lungul tratamentului pot apărea unele modificări ale planului iniţial de tratament. În cadrul clinicii Dentana CAS, medicii stomatologi, în virtutea calificării şi obligaţiilor profesionale, vor alege întotdeauna varianta cea mai buna pentru dumneavoastră. Clinica Dentana CAS va pune la dispoziţie specialişti în domeniul dentar, în cazurile în care este nevoie de o intervenţie chirurgicală, sau o extracţie mai complicată vom apela la medicul specialist chirurg. De asemenea, în cazul lucrărilor protetice sau a protezelor totale, apelam la echipa noastra de tehnicieni dentari din Laboratorul dentar, care se află în cadrul aceleiaşi incinte.

Dr. Ana Alexandra Tudora
Medic Dentist Generalist
Director General
Clinica Dentana CAS – Bucureşti

Ce este amprenta dentară?

Ce este amprenta dentara? clinica stomatologie

Amprenta este copia negativă a campului protetic (a maxilarului sau a mandibulei) şi se realizeaza cu ajutorul unor materiale siliconate (pastă şi activator sau A+B). Dupa ce se amesteca cele doua componente, se aplică într-o lingură, care se aplică mai apoi pe zona de interes
Materialul de amprenta ia forma dinţilor si a gingiei şi se îndepartează din gura pacientului dupa ce se intareşte. Amprenta (dupa dezinfectare), se trimite in laboratorul dentar Dentana CAS, pentru turnarea modelului.

Silvia Frusina
Tehnician Dentar
Dentana CAS – Bucureşti

Ce este modelul dentar?

Ce este modelul dentar? clinica stomatologie

Modelul se obtine prin turnarea de gips in amprenta dentară, iar după întarirea acestuia, se obtine copia pozitiva a situaţiei înregistrate prin amprentare a câmpului protetic. De fapt modelul reprezintă, situaţia fidelă a gurii, în gips extradur. Pe model, tehnicianul dentar, va realiza lucrarea dentară, conforma cu dorintele pacientului. vezi link laborator Modelele de studiu folosesc medicului dentist pentru a stabili diagnosticul (poate fi studiată şi analizată ocluzia muşcatura pacientului şi tipurile de mişcări pe care acesta le face) şi elabora planul de tratament. Modelele de studiu sunt de un real folos si tehnicienilor dentari in laborator, furnizandu-le multe informatii utile.

Silvia Frusina
Tehnician Dentar
Dentana CAS – Bucureşti

Cat de important este pentru pacienţi faptul că laboratorul şi cabinetul dentar se alfă în aceeaşi incintă?

laborator si cabinet dentar clinica stomatologie

Uneori sunt necesare mai multe amprentări, mai multe măsuratori şi mai multe probe, uneori şi cu contribuţia tehnicienilor dentari, toate acestea avand ca scop final, obţinerea unei lucrari dentare cât mai corect şi intim adaptate, pentru fiecare caz în parte. În Clinica Dentana CAS devin posibile şi facile toate aceste probe, laboratorul dentar fiind situat in aceasi incintă. Am fost solicitaţi în nenumarate rânduri, chiar şi de pacienţi din afara ţării, mai ales pentru faptul ca avem şi laborator în aceeaşi firmă. Pacienţii care de-a lungul anilor au solicitat în mai multe cabinete servicii de asistenta dentara, au învăţat cât este de impotant pentru a obţine niste lucrari dentare de bună calitatae şi estetice, apropirea cabinetului de laborator.

Deasemenea, materialele folosite în toate aceste operatiuni, sunt specifice şi cu grijă alese de Compania Dentana CAS, importate direct din ţările producatoare ale acestora. Ce este bine ca să ştie fiecare pacient, este faptul că, la noi în Clinica Dentana CAS, folosim numai materiale de o foarte buna calitate. Numai astfel am putut ajunge la rezultatele unanim recunoscute de catre pacienţii nostri, care au ramas fideli Clinicii noastre şi carora le multumim, la care evident s-a adaugat, profesionalismul echipei noastre, compusă din medici, asistente, tehnicieni dentari şi nu în ultimul rand echipa departamentului de importatori. Pe această cale, dorim sa adresam cele mai calde multumiri tuturor pacientilor noştri care de-a lungul anilor ne-au acordat incredere şi care pe langa faptul ca ne-au ramas fideli, ne-au recomandat cu generozitate şi altora.

Silvia Frusina
Tehnician Dentar
Dentana CAS – Bucureşti